TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA S CHLEBEM

Ryba by měla být nedílnou součástí našeho zdravého jídelníčku. Mimo bílkovin obsahují omega-3 mastné kyseliny, které jsou zvlášť přínosné pro naše srdce. Takže pokud nechcete mít srdeční záchvat či mrtvičku, dnešní recept tuňáková pomazánka s chlebem může být skvělou prevencí. Výhodou úprav ryb je nejen po výživové stránce, ale i v rychlosti přípravy. Žádné dlouhé pečení nebo vaření, prostě šup na pánev a za chvilku servírujeme. Určitě si v brzké době ještě nějakou tu rybu uvaříme. Já sám preferuji candáta nebo svíčkovou z tresky se šťouchaným bramborem.
TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Nejdříve si uvaříme vajíčka natvrdo, tzn. vejce vložíme do vařící vody osolené vody cca na 10 minut, potom ochladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Z konzervy s tuňákem slijeme olej a tuňáka vidličkou rozdrtíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakládanou okurku, jarní cibulku a již připravené vajíčka. Vše zamícháme a na závěr přidáme gervais, plnotučnou hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vše naposledy zamícháme a servírujeme s krajíci proteinového chleba.
SUROVINY NA 3 PORCE:
120 g tuňák ve slunečnicovém oleji Kaiser Franz Josef
40 g cibule
2 vejce
10 g plnotučné hořčice
20 g nakládaná okurka
40 g gervais original
10 g jarní cibulka
6 krajíců proteinový chlebík Tastino
Ochutíme solí a pepřem.
NA 1 PORCI 394 KCAL
Bílkoviny | Sacharidy | Cukry | Tuky |
33,1 g | 9,3 g | 4,1 g | 23,7 g |
Uvaříme vajíčka natvrdo, cca 10 minut.
Z tuňáka slijeme olej a rozmačkáme vidličkou.
Všechny ingredience smícháme a ochutíme.
Podáváme s proteinovým chlebem.
Dobrou chuť
Napsat komentář