ROLÁDA SE ŠPENÁTEM A UZENÝM LOSOSEM

Jak je možné udělat těsto z kterého vznikne plát na roládu??? Stačí pouze 3 suroviny a máte skvělou nízkosacharidovou pochoutku. Jsem si jistý, že okouzlíte i návštěvu a určitě budou hosté po vás chtít recept, budete za gastronomického boha 🙂
Rozmixujeme vejce, mozzarellu a psyllium na hladké těsto, které vlyjte na plech s vyloženým pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 170 °C do zlatova. Potom plech vyndáme a ještě horké a s pečícím papírem zabalíme do rolády, necháme trochu vychladnout. Potom zase rozbalíme do plátu, potřeme sýrem a klademe špenát (já použil mletý, ale nebojte se i čerstvého), jemně krájené rajčata, uzenýho lososa a bazalku. Poté plát zatočíme do rolády a krájíme na centimetrové plátky.
Suroviny na 2 porce:
125 g mozzarella light
8 g psyllium
100 g uzený losos
3 ks vejce
60 g gervais fitprotein
50 g špenát (mražený nebo čerstvý)
50 g rajčat
Ochutíme solí a pepřem.
Na 1 porci 360 kcal.
Bílkoviny | Sacharidy | Cukry | Tuky |
36 g | 3,3 g | 1,7 g | 22,3 g |
Rozmixujeme vejce, mozzarellu a psyllium
Těsto vyjde asi na 60 % klasického plechu do trouby
Pečeme do barvy
Zatočíme i s pečícím papírem a necháme chvilku vychladnout
Potřeme a poklademe
Opět zatočíme, tentokrát již bez papíru a potom krájíme na centimetrové plátky
Dobrou chuť
Napsat komentář