Řízek se salátem, který neublíží

Vánoční období je plné lahodných pokušení, která často váží na našich svátečních talířích i následně na tělesné váze. Ale co kdybychom vám přinesli recept, který vám umožní užít si tu nejlepší chuť Vánoc bez toho, aniž byste si museli vytvářet rezervní plány na novoroční diety? Naše vánoční tajemství spočívá v receptu na vánoční řízek s bramborovým salátkem, který nejenže okouzlí vaše chuťové buňky, ale zároveň vám umožní si užít svátky bez starostí o váhový přírůstek.
Kuřecí řízek z trouby
Řízek rozhodně patří k Vánocům stejně tak jako stromeček a Ježíšek. Ovšem pokud jste striktní v dietě i během svátků, možná si lámete hlavu, jak na řízek po kterém vám nevystřelí kalorický příjem do nebe. Zde je recept, na kterém si pochutnáte a nebudete muset rozepínat knoflík u kalhot nebo dokonce kalhoty měnit za tepláky.
4 porce. Na porci 360 kcal.
600 g kuřecí prsa
160 g řecký jogurt
5 g česnek
160 g kukuřičné lupínky
1 ks vejce
10 g bramborový škrob
- Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, opatrně rozklepeme a osolíme.
- Jogurt, prolisovaný česnek, vejce a škrob, smícháme do hustějšího těstíčka.
- Kukuřičné lupínky vložte do mixeru a rozmixujte najemno.
- Kuřecí prsa obalte nejdřív v těstíčku a následně v lupíncích.
- Řízky vložte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte dozlatova na 190 stupňů cca 10 minut, záleží na troubě. Pokud máme horkovzdušnou fritézu, použijte ji a smažte na 190 stupňů cca 7 minut.
Bramborový salát bez majonézy
Vánoční řízek bez salátu je jak Čuk bez Geka nebo Batman bez Robina a tak nezbývá než představit recept, který neztrácí nic na chuti, ale nepřinese žádné to kilo na váze.
4 porce. Na porci 266 kcal.
600 g syrových brambor typ A
4 ks vejce
60 g mrkev
60 g hrášek mražený
60 g okurky sterilované
140 g řecký jogurt
20 g hořčice plnotučná
Sůl a pepř.
- Brambory a mrkev ve slupce uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- Vejce uvaříme, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- Okurky nakrájíme na malé kostičky.
- Vše nakrájené smícháme dohromady, přidáme jogurt, hořčici a ochutíme solí, pepřem a případně lákem z okurek.
- Dáme do misky a necháme den odležet, poté servírujeme se smaženým řízek.
Jak vidno nejedná se o vyloženě dietní jídlo, které si můžeme vařit každý den, ale také to není nic co by mělo výrazně narušit váš kalorický příjem. Proto si ho užijte a hlavně buďte u štědrovečerní hostiny šťastný a spokojený.
Napsat komentář