MANGO STICKY RICE

V Thajsku jsem byl několikrát a ve vzpomínkách mi toho zůstalo mnoho. Krásné pláže, milé lidi, honosné památky a také vynikající jídlo. Přiznávám, že právě jídlo, je možná tím největším důvodem proč se trmácím přes půlku světa. Dneska vám přinesu malinko toho Thajska, můj druhý nejoblíbenější dezert, který lze s malou úpravou podávat ke snídani, a nepřiberete po něm, samozřejmě s ohledem na množství.
V rýžovaru nebo v hrnci uvaříme rýži. Mezi tím nalijeme do hrnce kokosové mléko, které svaříme na půlku (tak dlouho vaříme dokud nezhostne), pokud i tak bude řídké, přidáme trochu kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě a zahustíme do konzistence kaše. Tuto kaši důkladně vmícháme do uvařené rýže. Směs vložíme do misky a navrch dáme na velmi tenké plátky nakrájené zralé mango. Zdobíme sezamem, kakaovými boby, plátky kokosu a čekankovým sirupem. Doporučuji zařadit v den, kdy máte další jídla s větším obsahem bílkovin.
Suroviny pro 2 porce:
130 g kulatozrnná rýže, lepivá
125 ml kokosové mléko
80 g zralé mango
1 g kukuřičný škrob
20 g čekankový sirup
Zdobíme: kakaové boby, sezamové semínka, plátky kokosu.
Kcal: 156
Napsat komentář