DUKÁTOVÁ BUCHTA S OVOCEM

Mám rád sladké, ale pokud si chci držet váhu, nelze se s ním cpát horem pádem. Možná vám přijde vhod tato buchta, kterou si bez výčitek můžete dát jak ke snídani, tak i ke svačině. Základem je proteinový puding a tak se nebojte, že přijdete o tolik žádané bílkoviny. Samozřejmě v tomto případě jezte střídmě.
Proteinový puding smíchejte v kuchyňském robotu s vejci, kypřícím práškem, pytlíkem dukátových buchtiček (pouze pytlík s těstem), mléka a kakaovými boby. Poté směs vlijte do formy a poklaďte ovocem. Pečte 45 minut na 170 °C. Po vychladnutí krájejte na 50 g plátky. Já zdobil jogurtem, rozmačkanými jahodami a čekankovým sirupem.
Suroviny na 7 porcí:
400 g protein pudding vanilla Zott (klidně můžete použít i čokoládový)
190 g směs na těsto (dukátové buchtičky Dr. Oetker)
2 ks vejce
1 g kypřící prášek
150 ml mléka
15 g erythritol
100 g kiwi (lze použít jakékoliv ovoce)
150 g jahod
100 g jogurt řecký
70 g čekankový sirup
Na porci 100 g buchty + jogurt a ovoce – 166 kcal
Bílkoviny | Sacharidy | Cukry | Tuky |
11,4 g | 17,1 g | 9,5 g | 4,8 g |
Umícháme těsto konzistence hustých lívanců.
Použil jsem vyjímečně polotovar.
Vše nalijeme do formy. V učení jsem jí říkal srnčí hřbet.
Poklademe plátky kiwi a posypeme kakaovými boby. Příště bych ovoce zamačkal dovnitř.
Jak to budete krájet, je jen na vás.
Dobrou chuť.
Napsat komentář