BATÁTOVÉ MUFFINY SE ŠPENÁTEM A KUŘECÍ ROLÁDOU

Tentokrát půjde o recept, kdy hlavní roli nemá maso, ale příloha. K této příloze si můžete dát v podstatě cokoliv, přírodní kuřecí prsa, vepřovou panenku nebo i králíka či krůtu. Jedině bych se vyhnul rybě, ta svojí typickou chutí k batátům úplně nejde. My protože čekáme návštěvu a bude nás hodně, jsme pekli velkou kuřecí roládu (prsa) s bylinkovou nádivkou, koupenou v Globusu.
Batáty nakrájíme na tenčí plátky 3-4 mm, vložíme do vody a chvilku povaříme (pozor, jsou velmi rychle hotové). Mezi tím dáme osmažit cibuli, přidáme listový špenát a dochutíme česnekem, solí a pepřem. Když jsou batáty hotové, vkládáme vrstvy 2 – 3 plátků batáty do muffinových forem, na to lžičku špenátové směsi a další vrstvu batátů. Když je forma naplněná, zalijeme jí rozmíchaným vajíčkem. Pečeme cca 10 minut na 200°C.
Koupenou roládu pečeme v troubě na 120°C cca 3 hodiny, poté dalších 30 minut na 180°C, kvůli barvě. Jak bylo popsáno výše, meze se ve fantazii nekladou a jako hlavní součást jídla můžete zvolit jakékoliv jiné maso.
Suroviny na 3 porce:
470 g batáty
30 g cibule
100 g špenátu
5 ml. olivový olej
2 str. česnek
3 ks vejce
400 g kuřecí roláda
550 kcal. na porci.
Nakrájená batátů na plátky uvaříme v osolené vodě.
Do muffinové formy vložíme plátky batátů.
Poté lžičku špenátové směsi.
Pak opět vrstvu batátů a zalijeme vejcem.
Pečená kuřecí roláda
Dobrou chuť
Napsat komentář